Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Να σταματήσει το πρόγραμμα ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης


O υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μανώλης Συντυχάκης, σχετικά με το πρόγραμμα  «ΕΥ ΖΗΝ», δήλωσε:
Αδιαφορούν για τις λιποθυμίες των μαθητών από τον υποσιτισμό, σχολίατροι δεν υπάρχουν, μειώνουν δραματικά τις χρηματοδοτήσεις των σχολικών επιτροπών, τα σχολεία ετοιμόρροπα, χωρίς υποδομές, εκπαιδευτικούς και εποπτικά μέσα. Την ίδια στιγμή το υπουργείο παιδείας προωθεί επικίνδυνα και πανάκριβα προγράμματα για την σωματική υγεία στα σχολεία, όπως αυτό του “ΕΥ ΖΗΝ”.
Η κυβέρνηση ενεργεί ως ντίλερ προϊόντων μεγάλων πολυεθνικών εταιριών διατροφής, αναψυκτικών και τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες και χρηματοδοτούν το εν λόγω πρόγραμμα. Δέχεται να κάνει πειραματόζωα τα παιδιά μας προκειμένου να  κερδοσκοπήσουν οι εταιρείες σε βάρος της υγείας τους.
Το “ΕΥ ΖΗΝ”, είναι επικίνδυνο. Διεξάγεται στα σχολειά αυτή τη στιγμή, τις ώρες της γυμναστικής, αφαιρώντας το δικαίωμα των παιδιών μας να αθληθούν όπως τουλάχιστον ορίζει το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων και υποχρεούνται τα τηρήσουν όλοι τους : υπουργείο, Περιφερειακές Διευθύνσεις, Α'θμια – Β'θμια, διευθύνσεις σχολείων. Οι αντιδράσεις των γυμναστών είναι απολύτως δικαιολογημένες, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα χωρίς να είναι η δουλειά τους και με ότι κινδύνους έχει για τα παιδιά από τις καταπονητικές ασκήσεις που υποβάλλονται, χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψη τα πιθανά προβλήματα ή παθήσεις τους.
Άμεσα να σταματήσει το πρόγραμμα. Κανένας γονέας, εκπαιδευτικός και μαθητής (Γυμνασίου -Λυκείου) να μην δεχτεί την εφαρμογή αυτού του προγράμματος. Αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη οι κ.κ. Κλινάκης, Μανουσάκης και Τσικαλάκη για το εγχείρημα αυτό.
Ευθύνες φέρνει και ο δήμος Ηρακλείου που ενώ το γνωρίζει (έγινε παρέμβαση της Ένωσης Γονέων στο Δήμο), ενώ του έχει ζητηθεί η βοήθεια των σχολικών επιτροπών ως προς την διαδικασία εφαρμογής του, σιωπά ένοχα, που σημαίνει συμφωνία, συγκατάθεση ως προς την αναγκαιότητα εφαρμογής του.
Ας βγάλουν τα συμπεράσματα οι συνδημότες μας, μικροί και μεγάλοι....!