Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Για τη μείωση των τροφίμων στους Παιδικούς σταθμούς»‏






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Για τη μείωση των τροφίμων στους Παιδικούς σταθμούς»

            Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις μερίδες φαγητού στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, λόγω της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ που πιστά εφαρμόζει και η δημοτική αρχή. Αποτελούν κενό γράμμα οι όποιες διακηρύξεις της Δημοτικής Αρχής για «Δήμο δίπλα στον Δημότη», την ίδια στιγμή που από την αρχή του χρόνου στους παιδικούς σταθμούς δεν έχει εγκριθεί, από το ελεγκτικό συνέδριο η προμήθεια βασικών τροφίμων όπως κρέας , λάδι , και φρούτα.
        Οι ελλείψεις σε τρόφιμα οδηγούν στην ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση των μερίδων των παιδιών και τις περισσότερες φορές δεν φτάνουν για να φάνε οι εργαζόμενοι.
        Επιβεβαιώνεται ότι είναι αδιέξοδη και επιζήμια για τη λαϊκή οικογένεια είναι η πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης που υποχρηματοδοτεί και πετάει το μπαλάκι στους δήμους για την  κοινωνική πρόνοια διαλύοντας συνολικά την κοινωνική αυτή δομή, με αποτέλεσμα και τον υποσιτισμό των παιδιών.

        Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Ηρακλείου διεκδικεί:

- Άμεση κρατική επιχορήγηση στο δήμο για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση με την σίτιση.

- Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς.

- Να μην κλείσει κανένας σταθμός. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.