Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ηράκλειο: Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αγία Τριάδα

Από την περιοδεία


Επίσκεψη στην Αγία Τριάδα πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μανώλης Συντυχάκης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους του δημοτικού ψηφοδελτίου Γιάννη ΠακέΜύρωνα Βολανάκη,Κοσμά ΚαταρτζόγλουΑντώνη ΣοφίουΜαριάνθη Βιδάκη,Νίκο ΚάπλατζηΠόπη Συντυχάκη και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστα Κόρογλου.
Στη συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν. Μεταξύ άλλων, η πολυδιαφημισμένη ανάπλαση της Αγίας Τριάδας, μέσω του προγράμματος «Urban», η οποία έμεινε μόνο στην παραλιακή. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες των δημοτικών αρχών για την υποβάθμιση της περιοχής, για το ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση, αφού πέρασαν εκατομμύρια από τα χέρια τους, αλλά κατέληξαν σε έργα βιτρίνας, για να εξυπηρετηθούν εργολάβοι και επιχειρηματίες.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισήμαναν ότι στην Αγία Τριάδα χρειάζονται ολοκληρωμένες αναπλάσεις, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων της περιοχής, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι μέσα από τα διάφορα προγράμματα που τα καρπώνονται αετονύχηδες. Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης για την Αγία Τριάδα, κρατώντας τα ιστορικά – παραδοσιακά χαρακτηριστικά της συνοικίας, που θα περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και διανοίξεις δρόμων. Είναι ιδιαίτερα οξυμένο το πρόβλημα, αφού σε μια πιθανή περίπτωσης έκτακτης ανάγκης θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην πρόσβαση, λόγω των πολύ στενών δρόμων.

Ο Μανώλης Συντυχάκης κάλεσε τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας να μην ενδώσουν σε πιέσεις και εκβιασμούς, στα δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, τα οποία είναι τελικά απόλυτα εξαρτημένα από επιχειρηματίες, από την πολιτική της ΕΕ, να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, τη μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτήν την πολιτική, να συμβάλλει στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων στις εργατογειτονιές και τους χώρους δουλειάς, στην οργάνωση και την πάλη τους για συνολικότερες ανατροπές.