Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ 11ου ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ “8” ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ



Στιγμές χαράς μας έδωσε η ομάδα ποδοσφαίρου του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου με τη νίκη της επί του 1ου ΕΠΑΛ Ηλιούπολης Αθήνας και την πρόκρισή της στους “8” του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η Ηλιούπολη, μας κάνει περήφανους και θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές - παίκτες, στον προπονητή, σε όλο το επιτελείο της ομάδας, τη διεύθυνση του σχολείου, στους γονείς των μαθητών και σε όσους στήριξαν αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια.

Η επιτυχία αυτή φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη να στηριχθεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός και ιδιαίτερα ο μαθητικός, να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξή του από το κράτος και να γίνουν έργα στις γειτονιές που να δώσουν ώθηση στα ταλέντα.

Η μεγάλη επιτυχία τους, δεν πρέπει να αξιοποιηθεί για αποπροσανατολισμό και συγκάλυψη των νοσηρών φαινόμενων που επικρατούν στον αθλητισμό λόγω της εμπορευματοποίησής του και την ανυπαρξία μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Ας σκεφτούμε πως θα ήταν τα πράγματα αν οι γειτονιές είχαν αθλητικά κέντρα και έδιναν κίνητρα στους νέους ανθρώπους. Οι νέοι των Μεσαμπελιών, του Ατσαλένιου και της ευρύτερης περιοχής δίνουν το δικό τους μήνυμα : Όχι στην αδιαφορία και την υποβάθμιση της περιοχής. Αναβάθμιση - Αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων για έργα αθλητικής και πολιτιστικής υποδομή.

Η νίκη του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου μπορεί και πρέπει να γίνει αφορμή για τη νεολαία και το λαό για να διεκδικήσουν πιο απαιτητικά το δικαίωμά τους στον αθλητισμό και συνολικά στη ζωή. Να εμπνευστούν από τη μαχητικότητα και τη συλλογικότητα που διδάσκει ο αθλητισμός για να αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη στη δύναμή τους.


Το επόμενο βήμα είναι, το 11ο Λύκειο Ηρακλείου να κερδίσει στην προημιτελική φάση και να φτάσει στο φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης κατακτώντας το τρόπαιο!